Приказна Йордания за ценители с всичко най-хубаво от нея

Самолет
Включени всички посещавани места и отлични 4* хотели и най-добрата 5* делукс палатка в пустинята. Без доплащания за бакшиши! Дати на изпълнение: 24.11.2021; 08.12.2021
5 дни / 4 нощувки
08.12.2021
от 2049 лв.
Дата Цена Резервация
08.12.2021 от 2049 лв. Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1 София – Акаба – пустинята Уади Рум
екскурзия до йордания Полет до Акаба в 16:35ч., Йордания. Кацане в 19.30 ч. Посрещане от местната агенция партньор. Продължаваме към пустинята Уади Рум (Wadi Rum). Уади Рум е истинско предизвикателство за катерачите и откривателите. Накъдето и да си обърне погледа човек вижда скали и дюни с червеникав цвят. Има образувания с около 2000 метра височина и скални рисунки на повече от 4000 години, които се появяват внезапно пред погледа. Това е удивително място, почти недокоснато от човешка ръка. Тук времето и ветровете са изваяли високи пясъчни „небостъргачи” , познати като „Долината на луната” – мястото, където принц Фейсал бин Хюсейн и Лоурънс Арабски са се подвизавали по време на арабското въстание срещу османците през Първата световна война. Уади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Вечерта ви очакват забавления край огъня в бедуинския лагер, където ще се запознаете с техните носии, музика и танци. Вечеря и нощувка в пустинята в бедуинска Делукс палатка – 5* с топла и студена климатизация и самостоятелна баня.
 

Ден 2 Уади рум джип сафари - Петра – Аман
екскурзия до йордания Закуска в пустинята в бедуинското селище, след което следва едно невероятно преживяване – 2-часово джип сафари сред необикновени пясъчни дюни с размерите на планини, обагрени в розово-червено.
Отпътуване за каменния град Петра, наричан е още розовия град заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата на новите Седем чудеса на света на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50 метрова Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. Особено интересни са резервоарите, каналите и дренажите, благодарение на които жителите на Петра са имали вода. Първите доказателства, че по тези земи са живели хора са от 1000 г. пр. н. е.. От IV в. пр. н. е. до VII век след н. е. градът е важен търговски център, в който живее арабското племе набатеи.

Общо ходенето пеша е около 4 км – предвидете си удобни дрехи и обувки.
След посещението на Петра, следва отпътуване за столицата на Хашемитското кралство – Аман.
Настаняване в хотел 4*. Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 3 Аман – Джераш - Река Йордан - Мъртво море
екскурзия до йордания Закуска в хотела. Следва обиколка на Аман – един уникален град, съчетаващ хилядолетна история с модерното съвремие, западната с източната култура. Белият град Аман – издигнат от бели и розови камъни е столицата на Йордания. Той се разпростира на 19 хълма, които се наричат джабали. А джабалът, който ще посетите, се нарича Цитаделата. На него е имало живот още преди 18 000 години и все още могат да се видят следи от обитателите му през различните епохи: пещерите, в които са живели хората от Бронзовата епоха; храмът на Херкулес; дворецът Умаяд; римски амфитеатри и византийски църкви. Ще разгледаме Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата.
Отпътуване към Джераш (древноримският град) – Градът Гераса (Gerasa) е построен през II в. пр. Хр. и се превръща в един от десетте велики града на римската империя. През 749 година няколко силни земетресения го разрушават и той остава погребан в земята чак до XIX век. Днес, по съхранените римски останки в Джераш (Jerash) (по името на съвременния град, който се е развил недалеч от Гераса), човек лесно може да си представи как е изглеждало мястото. Запазени са площади, фонтани, улици, театри, бани, пазари, хиподрума, жилища – сякаш римляните ей сега ще излязат от домовете си и ще се смесят с туристите. В запазения римски град се провежда и тримесечен летен фестивал с много концерти и спектакли.
 След разглеждането на Джераш следва посещение на река Йордан и мястото, където Иисус Христос е покръстен от Йоан Кръстител.
Отпътуване за Мъртво море. Контрастът между великолепието на живота в Червено море и застиналите, причудливи фигури образувани от сол е невероятен. И най-любопитното е, че водите му са лечебни. В тях има съставки, които успяват да преборят всякакви кожни заболявания. Дори такива, които са смятани за нелечими. По крайбрежието са разположени хотелски комплекси и клиника, в която прииждат хора от цял свят. Особено забавно за плажуващите за първи път на Мъртво море е, че не могат да потънат. Заради високата соленост на водата, можете просто да се изтегнете на нея и да лежите спокойно, докато четете книга или вестник.
Настаняване в хотел 4* на Мъртво море. Вечеря и нощувка.

Ден 4 Акаба – плажът Бараниз с прозрачна лодка и обяд
Закуска в хотела. Трансфер до Акаба. Екскурзия с яхта с прозрачно дъно с включен обяд. Свободно време за плуване. Връщане в хотела.
Вечеря и нощувка в Акаба.

 

Ден 5 Акаба - София
Закуска в хотела. Свободно време.  Трансфер до Летище Акаба за полет до София в 12:30 часа.
 


София – Акаба –пустинята Уади Рум с джип сафари – Петра – Аман – Джераш – Мъртво море – река Йордан – Акаба – София
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен на доп. легло Двама възрастни и дете 2–5,99 г. Двама възрастни и дете 6–11,99 г.
2049 лева 2399 лева 2000 4559 лева 5450 лева
 

Полетно разписание с RYAN AIR
10.11/ SOF AQJ 16:35 – 19:30
14.11/ AQJ SOF 12:30 – 15:35Условия за записване:
 • депозит – 1000 лева при резервация. Преди да се заплати депозита, задължително потребителят се запознава с договора и общите условия и само тогава се пристъпва към плащане!
 • доплащане –  30 дни преди отпътуване.
 • резервацията се счита за потвърдена само след подписване на договор и плащане на депозит. При подписан договор, но без извършено плащане до 48 часа / определена дата, резервацията се анулира!
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 45 дни преди датата на отпътуване: без неустойка.
 • от 44 дни до 30 дни до датата на пътуване: неустойка първи и втори депозит.
 • при по-малко от 30 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
 • смяна на име до 10 дни преди пътуване без неустойка.

Анулации без неустойка и връщане на суми:
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
 • *Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на България и Йордания. В такъв случай туроператора се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.
Вид използвани транспортни средства по програмата:
 • самолет
 • автобус / микробус

Допълнителна информация:
 • Изискване за минимален брой туристи: 20 туристи. Срок за уведомление за недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.68 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Йордания.
 • екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • климат: в по-голямата си част Йордания попада в тропичния климатичен пояс. Времето е топло, сухо и безоблачно през цялата година с ясно изразен пустинен характер. В района на Мъртво море и крайбрежният град Акаба на брега на Червено море дневните температури варират от 21°C през януари до 40°C през юли и август. През зимните месеци от ноември до март нощите са студени с температури между 8 и 15°C. През останалата част от годината нощните температури са между 17 и 25°C.
 • официалната валута е Йордански динар (JD или JOD): 1 лев = 0.41 JD / 1 евро = 0.80 JD / 1 долар =0.70 JD
 • за престоя ви в Йордания е добре да носите във вас долари или йордански динар, ако не успеете в България да си обмените динари, на място екскурзоводът ще ви покаже място за обмен на валута
 • приблизително на ден са ви необходими 25 динара за малък обяд и дребни сувенири
 • в Йордания алкохолът е разрешен за туристи и се сервира в хотелите и заведенията, както и се продава свободно в магазините
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди датата на тръгване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания към момента: PCR тест е необходим за пътуване към Йордания направен до 72 часа преди отпътуване. Сертификат за ваксинация, освобождава необходимоста от PCR тест.

Необходими документи:
 • данните от валиден международен паспорт. Тази информация ни трябва за договора и медицинската застраховка!
 • за деца до 18 години, пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062110000407 на ЗК „Лев Инс”АД
самолетни билети с RYAN Air и 1бр. до 20 кг багаж на лента
местен екскурзовод на български език или английски език с превод по време на цялата екскурзионна програма
1 нощувка със закуска и вечеря/ зарб – агнешко месо със зеленчуци в трап и шведска маса/ и фолклорна програма в пустинята в бедуинско селище в Делукс палатка с топла и студена климатизация и самостоятелна баня – в Mazayen 5* / или подобно
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в  Аман – Eyass Hotel 4* или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* на Мъртво море – Ramada Hotel 4* или подобен
1 нощувки със закуска и вечеря в хотел 4* в Акаба – Lacosta Hotel 4* или подобен; 
1 обяд по време на екскурзията с лодка в Акаба;
2-часово сафари в пустинята с джипове;
всички екскурзии и входни такси, описани в програмата;
всички трансфери с луксозен климатизиран автобус/микробустакса за хотелите
малка бутилка с вода на ден/на човек
медицинска застраховка на стойност 10000 евро на ЗК Мондиал с COVID покритие
представител на ТО по време на целия престой
бакшиши за шофьора и екскурзовода
PCR или антиген тест, ако такъв е необходим при завръщане в България
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 7.00 лв., над 70 г. – 14 лв.
застраховка “Отмяна на пътуване“ – възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини определени от Mondial Assistance /застраховката е по желание и се прави при сключването на договора/.
обяд (с изключение на предпоследния ден)
разходи от личен характер
виза – към момента при кацане в Акаба не се заплаща виза, местните власти винаги имат право да променят тези условия, ще бъдете информирани преди заминаване дали има промяна