Автентична Андалусия и Португалия

Самолет
Андалусия, Испания
8 дни / 7 нощувки
от 1951.92 лв.
Резервирай
Начална дата Крайна дата Цена Запитване
ДЕН 1-ВИ:  27.09.22 СОФИЯ - МАЛАГА.
Среща с представител на туроператора на летище София, Терминал 2 в 14:00 часа. Излитане в 15:55 часа с полет на АК „България Ер” до Малага. Каца на летище Малага в 18:45 ч. Посрещане от Вашия представител и екскурзовод в Испания. Трансфер и настаняване в хотел La Barracuda 3+* в Торемолинос - Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 2-РИ:  28.09.22 МАЛАГА - ЕЛ РОСИО - НАЦИОНАЛЕН ПАРК ДОНЯНА (323 KM / 3:30 Ч.)
почивка в испания Сутринта, след като закусим, ще потеглим към Национален парк Доняна, обект на световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. По пътя ще се отбием до Ел Росио, място от особено религиозно значение за испанците, епицентър на култа към популярната католическа религиозност в Андалусия в чест на Virgen de Rocío с над 100 братства разположени в него. Разположен е до „Charco de la Boca “- воден басейн, създаден от малки притоци с вода, хабитат на различни видове птици и много диви коне. Там ще направим кратка разходка, след което ще можем да обядваме (по желание) в някои от типичните за мястото ресторанти. След приключване на обяда се отправяме към Доняна. Когато пристигнем ще се настаним в един от най-известните в Андалусия къмпинги - Camping Doñana, разположен до Атлантическият океан сред природата и оборудван с ресторант, кафе/бар, басейни, тенис корт, падел, супермаркет. Всяко едно бунгало има стая с баня, тоалетна, кухня, хладилник, печка и тераса. Свободно време за плаж и разходка. Къмпингът се намира на 5 мин път пеша до океана. Благодарение на своето привилегировано географско положение, къпещ се във водите на Атлантическия океан и благоприятен за фауната климат, къмпинг Doñana предлага на посетителите една мозайка от пейзажи. Можете да се насладите на спиращите дъха гледки, като дюни, мочурища, лагуни, над 25 км безлюдни и екзотични плажове, покрити със ситен пясък, приливи и отливи, оранжеви и охра отвесни пясъчни скали високи близо 30 метра, чиито странен цвят е придобит от течащите наоколо води богати на железен оксит. Нощувка.
 

ДЕН 3-ТИ:  29.09.22 НАЦИОНАЛЕН ПАРК ДОНЯНА.
почивка в испания Закуска. Този ден ще бъде още по-интересен и преди всичко изпълнен с авантюри и екзотика, тъй като ще се докоснем до традициите на андалуската култура и хора. Ще станем рано сутринта, отивайки до плажа на Атлантическият океан, за да се разходим по ситният пясък, оголен от отлива, да видим изгрева, наслаждавайки се на океана и бряг с оранжеви отвесни пясъчни скали, прелитащи чайки, ибиси и други видове птици. Ще се потопим в екзотиката на това изумително магично място, изпълнено със зареждаща душата енергия.

Допълнително, по желание възможност за разходка с коне из дюните и плажа на океана в парк Доняна. Цена на човек 30 евро.
Днес ще имаме възможността да отидем в автентично за района ранчо, където се отглеждат красиви коне от благородна андалуска раса. След кратък инструктаж всеки един от нас ще се качи на своя кон и ще започнем разходката из околностите на резервата в националния парк Доняна, като ще яздим и по плажа на океана, водени от професионалисти. Тези, които никога не са яздили, не трябва да се притесняват, защото опитомените животни са благородни, спокойни и са свикнали с хора. Разходката ще продължи около 2 ч.  След като завършим с тази авантюра ще имаме свободно време.
Допълнително, по желание възможност за разходка с карети из Ел Росио. Цена на човек 35 евро.
Ще потеглим с автобуса ни към Ел Росио (около 30 мин.), за да се качим на карети водени от коне, с които ще направим една разходка от 2 ч. из околностите на националният парк на Доняна, посещавайки най-емблематичните места в зоната, като Marismas de las Madres, Puente Ajoli, Raya Real… Този вид разходки се правят с карети, удобни за всеки един за да имате възможност да се насладите и усетите унукалния магнитизъм на природата в района. След като приключим ще се върнем в Camping Doñana. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4-ТИ:  30.09.22 ПАРК ДОНЯНА - АЛБУФЕЙРА, ПОРТУГАЛИЯ (201 КМ / 2:15 Ч.)
почивка в испанияЗакуска и потегляме за Португалия. По пътя ще се отбием до столицата на Алгарве-Фару, за да направим кратка самостоятелна разходка или да изпием чаша кафе на фона на екзотичната река Формоса. Продължаваме за курортния град Албуфейра. Настаняване в хотел Muthu Clube Praia da Oura 4* или подобен. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
 ДЕН 5-ТИ:  01.10.22 АЛБУФЕЙРА, ПОРТУГАЛИЯ.
Закуска и свободно време за плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.
Допълнително, по желание възможност за разходка из Атлантическия океан с каяк в пещерите на Бенахил, Португалия. Цена 50 евро на човек.
В този ден, в зависимост от морето, ще можем да се разходим с каяк по океана, за да се насладим на невероятния пейзаж, който ни предоставят пещерите на Бенахил.
При мин. брой участници 10 човека. Цената включва разходка с каяк, водач и транспорт до Беналхил.
 

ДЕН 6-ТИ:  02.10.22 АЛБУФЕЙРА, ПОРТУГАЛИЯ - СЕВИЛЯ, ИСПАНИЯ
почивка в испанияСлед като закусим ще потеглим към столицата на Андалусия-Севиля, Испания. Там, заедно с местен локален екскурзовод, ще започнем нашето посещение. Минавайки през криволичещите улички на античния квартал Санта Круз, ще се отправим към емблемата на готическата архитектура Катедралата Санта Мария де ла Седе, в която ще влезем. След като се насладим на този шедьовър, ще потеглим към градините на Мурильо. Прелитащите папагали са допълнителна атракция за всеки един посетител. Ще минем покрай бившата цигарена фабрика, парка на Мария Луиза, златната кула, река Гуадалкивир,  където опционално можете да направите една разходка с кораб (18€ на човек). Задължително ще посетим прекрасния и несравним Площад Испания. Свободно време и настаняване в хотел Abades Benacazón, 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
 

ДЕН 7-МИ: 03.10.22. СЕВИЛЯ - РОНДА.
почивка в испания След като закусим ще потеглим към един от най-посещаваните в Андалусия романтични градове на коридата и бандолероси Ронда. По пътя ще се отбием с автобуса до красивия и автентичен град, част от „маршрута на белите селища “в Андалусия, Сетенил де лас Бодегас. Там ще имаме свободно време за разходка из уличките на града, богати с традиционни магазинчета, предлагащи местна собствена продукция, заведения и къщи вградени в скалите, които придават блясъка на неговия необичаен автентичен архитектурен стил. След това продължаваме за Ронда. Ще направим екскурзия из града с местен локален екскурзовод, посещавайки Арената на биковете и музея в нея (опционално 8€ на човек), парка Аламеда дел Тахо със своите балкони, които дават изглед към неописуема панорамна гледка и разбира се разходка из криволичещите улички на това вълшебно място, минавайки през Новия Мост, символ на града, който се извисява на 100 метра височина от реката Гуадалевин, успяла да си пробие дълбок път с течение на векове, между отвесните скали, наречен Тахо де Ронда. Настаняване в Hotel Don Miguel 3*  или подобен. Вечеря, свободно време. Нощувка.
Допълнително, по желание ще направим разходка с бъгита около Тахо де Ронда и река Гуадалевин (2 или 4 човека в кола). Продължителност около 90 мин. Цена 140 € общо за двама човека.
Ще стигнем до базата, ще се качим на бъгита (2 или 4 човека на кола) и ще започнем една авантюра из Serranía de Ronda, където водени от инструктор, който ще кара пред нас, ще минем през красиви места, като Llanos de Aguaya, Pilar de Coca. Пейзажът, който ще се открие пред нас е неописуем. Неравният път из планината ще бъде друго препятствие, което трябва да преодолеем. Ще спираме за снимки. Като финал ще отидем до Тахо де Ронда – долната част на Новия мост на града, до река Гуадалевин. И цялото това приключение ще бъде направено с мощни бъгита, пригодени за неравния и труден за преминаване терен. Като финал за този ден не пропускайте да седнете на някоя традиционна ухаеща на жасмин тераса, обгърната от тиха и нежна андалусийска мелодия, лееща се на фона на Тахо де Ронда.

ДЕН 8-МИ:  04.10.22. РОНДА - ПУЕРТО БАНУС, МАРБЕЯ - МАЛАГА
почивка в испания Закуска и потегляме за Малага, но преди това ще можем да видим и докоснем до автентичния живот на тореадорите и техните ферми.
Допълнително, по желание можем да  посетим Ранчото на тореадора Рафаел Техада, което се намира на 15 мин. от Ронда. Цена на човек 30 евро.
Неговата площ е близо 200 хектара и се намира в Натурален парк в планините на Ронда, където се развъждат и отглеждат бикове от породата Браво и коне от чиста Испанска порода. По време на обиколката на ранчото ще имаме възможността да се запознаем с отглеждането на биковете браво и конете от Испанска порода, процесът на избирането им. Ще посетим всичките заграждения, където ще видим животните на различните етапи на растеж. Ще се докоснем отблизо до животните, придружавайки човека, който се грижи за тях давайки им храна влизайки в територията на биковете. Ще направим с нашия автобус една обиколка на ранчото, по време на която ще ни разказват интересни и любопитни неща за биковете и всичко свързано с тях, както и ще видим начина им на живот и отглеждане. Ще посетим арената, където тореадора Рафаел Техада се подготвя за корида. Посещението в ранчото е около 60/90 мин. придружени от местен екскурзовод. Когато приключим ще продължим за Малага, а по пътя ще се отбием до „испанското Монте Карло„ – Пуерто Банус, Марбея, където ще имаме 45 мин. свободно време за самостоятелна разходка. След това ще продължим за Малага, където ще спрем и ще имаме свободно време. Трансфер до летище Малага. Обратен полет до София в 19:30 часа. Пристигане на летище София ,Терминал 2 в 23:55 часа.
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
 
Дата Човек в двойна стая Единична стая
27.09 - 04.10.22 998 € / 1952 лева 1180 € / 2308 лева
 
 
Цената включва:
 • Самолетен билет с редовен полет на AK “България Ер” София – Малага – София с включени летищни и горивни такси;
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен салонен багаж до 10 кг;
 • Трансфер летище-хотел-летище и всччи останали по програмата;
 • 1 нощувки със закуска и вечеря в хотел La Barracuda 3+*;
 • 2 нощувки със закуски в къмпинг Доняна в Национален парк Доняна;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Албуфейра, Португалия;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Севиля ;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Ронда; 
 • Екскурзия в Ронда с посещение на Сетенил де лас Бодегас;
 • Екскурзия в Севиля с посещение на катедралата;
 • Панорамна обиколка на Марбея и Малага;
 • Обслужване на български език по време на престоя в Испания и Португалия;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването включваща Covid-19 покритие.
 
Цената не включва:
 • Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат в България;
 • Разходка с коне из дюните и плажа на океана - 30€ на човек;
 • Разходка с карети из Ел Росио - 35€ на човек;
 • Посещение на Ранчото на тореадора Рафаел Техада с местен екскурзовод - 30€ на човек;
 • Посещение на Арената на биковете в Ронда - 8€ на човек;
 • Разходка из Атлантическия океан с каяк в Бенахил, Португалия - 50€ на човек;
 • Разходка с кораб по река Гуадалкивир в Севиля - 18€ на човек;
 • Авантюра из Серания на Ронда с бъги - общо 140€ за двама човека;
 • Обяди и разходи от личен характер;
 • Вечеря в къмпинг Доняна за две нощи;
 • PCR тест или бърз антигенен тест /ако е необходимо/;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 
Начин на плащане:
 • Депозит 100 евро или 200 лева при записване;
 • Доплащане  50% до 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Информация относно здравните изисквания за влизане в Испания.
Считано от 2 юни 2022 г., съгласно разпоредбите на на Главната дирекция по обществено здраве (Dirección General de Salud Pública) на Испания, всички пътуващи граждани, които пристигат от държави-членки на ЕС вече не трябва да представят дигитален сертификат на ЕС за КОВИД относно ваксинация, преболедуване или негативен резултат от тест.
Това означава, че те не трябва да попълват и формуляра за здравен контрол преди пътуване (QR код), който е достъпен на сайта на испанското министерство на здравеопазването
WWW.SPTH.GOB.ES.
 

Забележка:
 • Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно.
 • Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат  предоставени седмица преди отпътуване.
 • Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България най-късно до 30 дни преди отпътуване!
 • Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии – 20 човека.
 
Часове на полетите с АК „България Ер“:
Дни: Вторник - Вторник
27.09.22 FB 479 София – Малага 15:55ч. – 18:45ч.
04.10.22 FB 480 Малага – София 19:30ч. – 23:55ч.
 

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Условие за записване: Без възрастови ограничения
Минимален брой за осъществяване на програмата – 20 човека
Срок за уведомление за несъбран минимум: 15 дни преди заминаване


Необходими документи:
 • Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията,
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
Внмание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, моля да се информирате в офисите ни, преди Вашето пътуване.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • До 31 дни от датата на заминаване – без неустойка.
 • От 30 дни до 20 дни – 50% от стойността на пътуването.
 • От 14 дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.
 
Вид използвани транспортни средства по програмата:
 • Самолет
 • Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 7 работни дни, преди датата на пътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 

Пътуване на лица с ограничена подвижност:
Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: 
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в деня на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.
Почивка на море в Гърция - собствен транспорт