Нова Година в Тунис със самолет от София - 5 нощувки

Самолет
Тунис, Тунис
6 дни / 5 нощувки
29.12.2021
от 731.48 лв.
Резервирай

Изберете хотели за резервация по програмата

Описание

Цени с включени отстъпки за резервации направени до 15.11.2021.

Туроператорът предоставя талон за промоционална цена на PCR тест - 50 лв.

Считано от 27.10.2021 при пристигане в Тунис е необходимо туристите да предоставят сертификат за пълна ваксинация, издаден от компетентните здравни органи, като последната доза от ваксината трябва да е поставена преди поне 14 дни, а за ваксинираните с ваксината на „Johnson & Johnson“ трябва да е поставена преди поне 28 дни, и негативен резултат от проведен до 72 часа преди отпътуване PCR тест. За деца под 12 г. не се изисква представяне на PCR тест.

От 04.08.2021 в България се влиза след представяне на: валиден цифров сертификат за ваксинация на ЕС или за преболедуване, негативен антигенен тест или PCR тест, който може да бъде направен до 24 часа след връщане в България. В случай, че при връщане в България се изисква отрицателен PCR тест, на туристите ще бъде предоставен талон за промоционална цена на PCR тест - 50 лв.

В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.


Описание / Транспорт

Заминаване: BUC895 09:30 София - 10:45 Енфида
Връщане:      BUC896 16:00 Енфида  - 19:30 София
Тип самолет: MD-82
Адрес на авиокомпанията: София, 1138 ул. Павел Красов №35
Авиокомпания: EUROPEAN AIR CHARTER


Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзии:

  • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод с превод на български от наш представител. 
  • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.
  • Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 20 човека.

1. Целодневна екскурзия до Картаген, крайбрежното градче Сиди Бу Саид и Националният музей „Бардо“ с включен обяд

Това несъмнено е най-популярната еднодневна екскурзия сред туристите, поради удобната локация на всички обекти и атракции – в столицата Тунис. Екскурзията започва с Картаген и легендарният археологически обект, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Градът е играел централна роля в Античността като велика търговска империя и един от големите съперници на Рим в Средиземноморието. Термалните бани на Антонин и хълмът Биерче - мястото, където е основан градът, заслужават най-голямо внимание.
Кулминацията на екскурзията е посещение на Сиди Бу Саид. Градчето е построено в уникалния андалуски стил, на върха на скала и е едно от най-красивите места в Тунис. Всички жилищни сгради, музеи и кафенета са боядисани в два цвята - бял и син. Тук ще имате възможност да се разходите по тесните калдъръмени улички, да се насладите на средиземноморската атмосфера и да се впечатлите от гледките от множеството кафенета и ресторанти.
Следващата спирка е Националният музей Бардо. Един от най-старите вестници в Италия - "Corriere Della Sera" е съставил списък с най-красивите музеи в света. Този списък включва престижни музеи като Боде в Берлин, Британския музей в Лондон, Археологическия музей в Истанбул и Археологическия музей в Неапол. Тук място намира и музея Бардо. В него се помещава най-голямата колекция на мозайки в света от Римския и Византийския период, древни статуи и ценни предмети от праисторическия, пуническия и мюсюлманския период, както и огромна колекция от римски статуи
Цени:
от Хамамет и Набул - 39 EUR, за деца до 11,99 г. - 20 EUR
от Сус и Монастир - 41 EUR, за деца до 11.99 г. - 21 EUR
от Махдия - 45 EUR, за деца до 11.99 г. - 23 EUR
Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети, обяд без напитки.

 

2. Полудневна екскурзия до Загуан с посещение на фабрика за зехтин.

Тази екскурзия е отлична за любителите на историята и занаятите. В град Загуан ви очаква зашеметяваща природа, там е разположен древноримски акведукт с дължина 132 километра. Акведуктът свидетелства за гениалността на хората, които измислят сложна система за транспортиране на вода от Загуан до Картаген след дългогодишна суша в Северна Африка. Ще можем видим изворът, както и уникалният Храм на водата, който е доказателство за нейното значение в културата и ежедневието на хората в този град още от древни времена. Следваща спирка ще бъде римския град Удна или Утина, където се намира впечатляващият амфитеатър, датиращ от времето на император Адриан и с капацитет 16 000 души. Впечатление ще направят и изключително добре запазаните римски къщи.
Екскурзията ви дава възможност и да проследите сложният процес за производство на зехтин и да опитате неговите разновидности. Малко туристи знаят, че купувайки зехтин от градски супермаркет, те получават фабрична смес от различни сортове по рецепта на производителя или така нареченият „меланж“. По време на  екскурзията ще имате възможност да опитате чисто, несмесено маслиново олио от различните региони на Тунис - северен "beldi" и южен "sehli". Зехтинът се бутилира в специално избработен контейнер, който ще ви позволи да отнесете покупката вкъщи напълно здрава.

Цени:
от Хамамет и Набул - 24 EUR, за деца до 11,99 г. - 12 EUR
от Сус и Монастир - 28 EUR, за деца до 11.99 г. - 14 EUR

от Махдия - 33 EUR, за деца до 11.99 г. - 17 EUR

3. Двудневна екскурзия до Сахара с включено джип сафари и езда на камила

Това не е просто едно пътуване до пустинята, а пътуване из цялата страна. Включва посещение на световноизвестни исторически и природни забележителности в южната част на Тунис. Сахара е удивителен и приказен свят, където, яздейки камила за разходка по дюните, гарантирано ще се чувствате като истински номад. По време на екскурзията ще срещнете коренното население на Тунис - берберите, които все още живеят в традиционни пещерни къщи в селището Матмата. Ще видите живописните райони на пустинята, докато се разхождате с джип, ще посрещнете изгрева от соленото езеро Шот Ел Джерид, и за финал ще вкусите от атмосферата на истински оазис. В една от къщите на берберското селище са заснети сцени от филма „Междузвездни войни‘.
Неразделна част от екскурзията е град Кайруан – част от списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Основан през 670 г., градът процъфтява по времето на династията Аглабид през 9 век. Въпреки прехвърлянето на политическата столица в Тунис през 12 век, Кайруан остава главният свещен град на Магреб. Неговото богато архитектурно наследство включва най-старата джамия в Африка -  Голямата джамия с уникалните мраморни и порфирови колони и джамията на Трите порти. Градът е известен още и с производството на килими.
Ще видите и древният римски амфитеатър Ел Джем, построен през 3 век сл. н. е. за гладиаторски битки, а днес е домакин на  Международния симфоничен фестивал.
Цени:
от Хамамет и Набул - 111 EUR, за деца до 11,99 г. - 71 EUR
от Сус и Монастир - 108 EUR, за деца до 11.99 г. - 69 EUR
от Махдия - 108 EUR, за деца до 11.99 г. - 69 EUR
Цените включват: екскурзовод, трансфер и джип програма, нощувки в хотел, пълен пансион и езда на камила

4. Посещение на зоопарк Фригуя - полудневна екскурзия 

Посетете най-голямата зоологическа градина в Тунис с площ от 36 хектара, на територията на която можете да видите 62 вида животни: черни лемури, слонове, жирафи , лъвове, тигри, хиени, леопарди, щрауси, фламинго, сурикати, носорози, кенгуру, антилопи, дикобрази, мангусти ... и това е само началото на списъка. Видове, които са безвредни за хората - камили, лами, щрауси, понита, кози, фенеци. Кое дете би отказало да погали животните, камо ли да ги храни? Контактът с животно и храненето му е платена опция, която се заявява на място. В малък амфитеатър с плувен басейн, два пъти на ден се организират представления с морски лъв, който под ръководството на треньор показва интересни трикове.
Цени:
от Хамамет и Набул - 22 EUR, за деца до 11,99 г. - 14 EUR
от Сус и Монастир - 22 EUR, за деца до 11.99 г. - 14 EUR
от Махдия - 24 EUR, за деца до 11.99 г. - 15 EUR
Цените включват: представител на местната агенция, трансфер, входни билети.

5. Еднодневна екскурзия до Дуга и Тестур, с включена дегустация на сирена и обяд.

Дуга е археологически комплекс, разположен в северната част на Тунис. От 1997 година е част от списъка на ЮНЕСКО за световно историческо наследство. Определян е, като най-добре запазеният римски град в Северна Африка. Тук се намира единствената оцеляла сграда на нумидийската култура - мавзолеят на Атабан. В свободното си време може да разгледате и капитолията, театърът и храмовете на Сатурн и на Юнона Целестис. В програмата е включен обяд без напитки.
Следващата спирка е градчето Тестур, където ще имате възможност да опитате от вкусните местни сирена. Свободно време за разходка.
Цени:
от Хамамет и Набул - 47 EUR, за деца до 11,99 г. - 24 EUR
от Сус и Монастир - 50 EUR, за деца до 11.99 г. - 25 EUR

от Махдия - 53 EUR, за деца до 11.99 г. - 27 EUR
Цените включват: екскурзовод, трансфери, входни билети, обяд без напитки, дегустация на сирена

6. Целодневна екскурзия до Кайруан и Сбейтла с включен обяд
Първата спирка е град Кайруан. В ислямския свят той се счита за четвъртото по важност светилище след Мека, Медина и Йерусалим. Старата му част е позната с наименованието "Медина". Тук е разположена голямата джамия „Окба“, която се смята за един от шедьоврите на ислямската култура -  мраморните колони са донесени от Картаген, а минарето е 100-метрова триетажна кула-пирамида. Археологическият парк Сбейтла ще ви изненада с добре запазената си древна римска архитектура. Ще видите величествените храмове на Капитолийската триада и Арката на Диоклециан. В миналото Сбейтла е бил богат римски град, известен с производството на зехтин. По-късно се превръща в център на християнската и византийска култури в Северна Африка.
Цени:
от Хамамет и Набул - 48 EUR, за деца до 11,99 г. - 24 EUR
от Сус и Монастир - 44 EUR, за деца до 11.99 г. - 22 EUR

от Махдия - 48 EUR, за деца до 11.99 г. - 24 EUR
Цените включват: екскурзовод, трансфери, входни билети, обяд без напитки

7. Средиземноморски круиз с пиратски кораб с включен обяд
Насладете се на ексклузивно пътуване с пиратски кораб. За да осигурим повече комфорт приемаме на борда не повече от 100 души. Предлагаме Ви изключително интересна екскурзия с добре обмислен сценарий и необичайни забавни задачи за деца и възрастни. Програмата е невероянта -  музика, танци, акробатични каскади, рисуване, дипломи за участниците, запомнящи се снимки. Кулминация са скоковете в открито море.
Цени:
от Хамамет и Набул - не се предлага
от Сус и Монастир - 18 EUR, за деца до 11.99 г. - 12 EUR


Програма
Ден 1

Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в обявения час с чартърен полет. Кацане на летище Енфида, Тунис след около 2 часа. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14:00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.Ден 2

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България или на място. Нощувка.Ден 3

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България или на място. Нощувка.Ден 4

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България или на място. Нощувка.Ден 5

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България или на място. Нощувка.Ден 6

Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Енфида, Тунис в обявения час. Полет за София.

 

Цени с включени отстъпки за резервации направени до 15.11.2021.

Туроператорът предоставя талон за промоционална цена на PCR тест - 50 лв.

Считано от 27.10.2021 при пристигане в Тунис е необходимо туристите да предоставят сертификат за пълна ваксинация, издаден от компетентните здравни органи, като последната доза от ваксината трябва да е поставена преди поне 14 дни, а за ваксинираните с ваксината на „Johnson & Johnson“ трябва да е поставена преди поне 28 дни, и негативен резултат от проведен до 72 часа преди отпътуване PCR тест. За деца под 12 г. не се изисква представяне на PCR тест.

От 04.08.2021 в България се влиза след представяне на: валиден цифров сертификат за ваксинация на ЕС или за преболедуване, негативен антигенен тест или PCR тест, който може да бъде направен до 24 часа след връщане в България. В случай, че при връщане в България се изисква отрицателен PCR тест, на туристите ще бъде предоставен талон за промоционална цена на PCR тест - 50 лв.

В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.

Чартърен полет София - Енфида - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
Трансфер летище - хотел - летище
5 нощувки в хотел по избор
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Изпращане на летището от представител на TO
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор
Обслужване на български език на място
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Новогодишна гала вечеря.
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Туристическа градска такса