АТЛАНТИК ТУР ООД
София 1606, бул. Ген. Е. Тотлебен
Nо. 31 етаж 1 ап. 2
тел.: 02 951 62 63, 02 851 92 83
office@atlantictour.bg, www.atlantictour.bg

Еднодневна екскурзия до екопътека Бяла река и етнографски комплекс Дамасцена

Автобус
София - Калофер - Дамасцена - София
1 ден
от 35 лв.
Дата Цена Резервация
Програма
Отпътуване от София, Централна ЖП гара в 7:00 ч. в посока Калофер. 
Маршрутът тръгва от северозападния край на Калофер до Калоферския манастир „Рождество Богородично“ (преход около 1.3 ч.) Кратка пауза в манастира, близо до който започва и екопътеката.
Калоферският мъжки манастир "Рождество Богородично" е разположен в живописна долина на десния бряг на Бяла река, в южното подножие на Стара планина.
Манастирът е възрожденски, действащ е и е подчинен на Пловдивската епархия. Смята се, че е основан през 1640 г., но впоследствие е разрушаван и възстановяван няколко пъти. През 1981 г. започва реставрация на манастира, която трае 3 години. По-късно през 2003 г. храмът е изцяло зографисан.
Екопътека "Бяла река" се намира на територията на Национален парк Централен Балкан. Тя е с дължина 1.83 км и надморска височина около 600 м. Трасето на екопътеката пресича Бяла река по няколко моста, оформяйки своеобразна осмица. Поставени са информационни табели, разказващи любопитни факти за типичната за парка флора и фауна. Обиколката на екопътеката отнема около 2 часа. Завръщане в автобуса. 
Отпътуване за eтнографски комплекс “Дамасцена” - най-съвременната дестилерия в България.  Етнографски комплекс "Дамасцена" се намира в Скобелево, Община Павел Баня. Комплексът разполага с малък музей, огромна градина, ресторант, изкуствен водопад и розоварна, където посетителите могат да наблюдават производството на розово масло и да научат различни факти, характерни за Rosa Damascena (наричана още "течно злато") и за произвежданото от нея масло.
Отпътуване за София. Пристигане на Централна ЖП гара около 21:00 ч.
Транспорт с туристически автобус
Водач от агенцията
Лични разходи, входни такси и храна
Входна такса за компекс Дамасцена:
Възрастни – 6.00 лв.
Ученици, студенти и пенсионери – 6.00 лв.
Деца до 7г. и хора с увреждания – безплатно