АТЛАНТИК ТУР ООД
София 1606, бул. Ген. Е. Тотлебен
Nо. 31 етаж 1 ап. 2
тел.: 02 951 62 63, 02 851 92 83
office@atlantictour.bg, www.atlantictour.bg

Почивка в Йордания с чартър от София - 7 нощувки на Мъртво море

Самолет
Мъртво море, Йордания
8 дни / 7 нощувки
от 0.00 лв.
Резервирай
Начална дата Крайна дата Цена Запитване
Програма
Мъртво Море
Най-ниската точка на земята и най-соленото море (езеро) в Света – Мъртво, прочуто с лечебните си свойства.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН / София/Варна - Акаба - Мъртво море
Отпътуване от Летище София или София чартърен полет до Акаба. Пристигане в Акаба. Посрещане на летището от представител на фирмата – партньор. Трансфер до избрания от Вас хотел в Мъртво море. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – СЕДМИ ДЕН / Мъртво море
Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии по Ваш избор.

ОСМИ ДЕН / Акаба - София/Варна
Закуска. Освобождаване на хотела.
Трансфер до летището в Акаба. Директен полет - Акаба - София/Варна.

ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.
 
 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание с ЮРЪПИЪН ЕЪР ЧАРТЪР, (BUC) за месец ОКТОМВРИ:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
BUC 571 София – Акаба 07:00 10:00
BUC 572 Акаба – София 10:50 14:05
Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
 • авиокомпания ЮРЪПИЪН ЕЪР ЧАРТЪР, (BUC)
 • седалище и адрес: ул. Павел Красов 35 , София 1138, България
 • тип самолет: MD82 и A320 – 200
 • Възможна е промяна на типа самолет!
 
 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 550 долара на тон; Акаба 750 долара на тон и при валутен курс 1 Eur = 1,20 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-ма лко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

Полетно разписание с RyanAir за дати 31.10.2021, 07.11.2021, 14.11.2021, 21.11.2021, 28.11.2021, 05.12.2021, 12.12.2021
Номер на полет Маршрут Излита Каца
FR 1896 София – Акаба 09:05 12:00
FR 1897 Акаба – София 12:35 15:40
Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Самолетната екскурзия ще се осъществи при минимум 130 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 500 лева
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път или в офиса на туроператора

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
 • Местна валута: йордански динар.
Допълнителни екскурзии
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
заявяват се и се заплащат предварително в България. Екскурзиите се осъществяват при минимум 15 записани.

Целодневна екскурзия в скалния град Петра и Вади Рум - цена 334 лева / 152 лева за дете 6-11,99 години
Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълнен с мистериозен чар и „създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител”. Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатърът със 7 000 места, Манастирът и Византийската църква, храмовете и гробниците на Набатейците, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Следва посещение на пустинята Вади Рум, известна като Лунната пустиня. Ще имате два часа по време на залеза.
Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки.

Мъртво море, Река Йордан, Мадаба и Небо - цена 140 лева / 75 лева за дете 6-11,99 години
Ще посетите Мъртво море е един от най-зрелищните природни и духовни пейзажи на земята. Необичайно солената и богата на минерали вода, богатата черна кал по брега, термалните минерални извори са лечебни както за вашето тяло, така и за вашата душа. Те са привличали царе, императори, търговци и пророци още от древността. В околностите на Мъртво море, е един от най-спиращите дъха оазиси в света. Богатите на минерали води хранят над сто извора в долината. Някои от изворите се загряват до хипертермални температури над шестдесет градуса, поради подземните пукнатини на лавата. След това ще посетите река Йордан, разположена около естествения хълм в Tell El Kharrar където Йоан Кръстител е живял, проповядвал и кръщавал, село Бетания отвъд Йордан е изрично споменато в Библията. Ще разгледате Мадаба - градът на мозайките: тук се намира една от най-добре запазените мозаични карти разкриващи изселването на Мойсей, гръцката Ортодоксална църква Св. Георги, църквата на Апостолите, Археологическия и Фолклорен музей. Продължавате към планината Небо- най-библейскто място в Йордания, където е погребан Моисей. От върха ще видите огромна панорамна гледка към долината на река Йордан, Мъртво Море и Йерусалим. Ще се разходите и до река Йордан където е Исус е приел светото кръщение. Връщане в Мъртво море.

Джераш и сити тур на Аман - цена 150 лева / 75 лева за дете 6-11,99 години
Потегляте от хотела в Мъртво море към Джераш, Помпеите на Изтока. Ще влезете в Джераш през монументалната Южна порта и ще се изгубите из римски град. Ще се разходите по Овалния площад, заобиколен от колонади, ще посетите римския театър и византийските църкви с покрити с мозайка подове. Ще се насладите на разходка по главния път на Джераш Кардо и ще преминете покрай Нимфея. Ще
изпитате прекрасната акустика на театъра, сцената на музикалния фестивал Джераш, който се провежда всяка година. Ще разберете как римляните са построили устойчивите на земетресения колони на колонадираните улици. Продължавате, за да разгледате столицата и най-големия град на Йордания. Това е политическият, културен и търговски център на страната и един от добре познатите градове преди хиляди години, който се наричаше Rabbat Ammoun, Тук ще посетите Цитаделата, римските руини и римския театър в най-активния център на града, джамията на крал Абдула (външно посещение), След това ще имате свободно време за разходка в града или да посетите Souq (местния пазар).

Посещение на минералните извори Маин - цена 140 лева / 140 лева за дете 6-11,99 години
Посетете хилядогодишния горещ минерални извори Маин и водопада, който се намира на 264 метра под морското равнище. Изворите се ползват от хиляди години за лечение и терапия от местното население. Разположени на ръба на Вади Муджиб те хранят Мъртво море. Водата съдържа големи количества сероводород.
 • Самолетен билет София - Акаба - София с чартърен полет с включен 8 кг ръчен багаж и 20 кг регистриран багаж;
 • 7 нощувки в избрания от Вас хотел със закуска и вечеря в Мъртво море;
 • Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
 • Екскурзовод на български език или руски език;
 • Водач от България;
 • Входна виза за Йордания.
 • Бакшиши - 40 лева (заплащат се в България);
 • Допълнителни екскурзии (заплащат се в България);
 • Лични разходи;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание;
 • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г. - 27 лв.